Mød personalet

Ring til os og bestil tid til en konsultation, hvor vi i fællesskab kan finde den bedste behandling for dig.

Trygt og sikkert

Mød det venlige og imødekommende personale i Øjenlægecenter Viborg. Her går vi op i, at vore patienter får en god og tryg behandling, og det er vigtigt for os, at du føler dig velinformeret under hele forløbet.

Vores personale består af vores øjenlæge, sygeplejerske, flere optometrister og øjenlægeassistenter samt vores sekretær, der alle er klar til at tage imod dig og hjælpe dig med dine øjenproblemer. Hele vores team er yderst kvalificerede og de dygtigste indenfor deres felt, og du kan læse mere om deres uddannelser og kompetencer herunder.

Mød personalet

Personalet hos Øjenlægecenter Viborg kommer fra forskellige baggrunde indenfor viden om øjet, øjensygdomme og øjenkirurgi, og derfor supplerer de hinanden godt i deres arbejdsopgaver. Fælles for hele personalet er, at de alle har de egenskaber, der skal til for at give ro til vores patienter. Dette består både af deres faglige baggrunde og erfaring men også den empati, der gør, at patienten kan være i centrum uanset hvilken type behandling, du skal igennem. Disse egenskaber og store erfaring gør os i Øjenlægecenter Viborg til nogle af de bedste til det, vi laver.

Torben Møller-Pedersen

Øjenlæge, dr. med., ph.d.
Klinikchef og indehaver af Øjenlægecenter Viborg

Torben Møller-Pedersen er en rutineret øjenkirurg og er blandt landets mest erfarne indenfor grå stær- og øjenlågskirurgi. I år 2005 startede Torben Øjenlægecenter Viborg med et ønske om at hjælpe sine patienter med at forbedre deres syn og dermed deres livskvalitet.

Torben afsluttede sin brede videnskabelige uddannelse som læge med en ph.d. i sundhedsvidenskab i år 1999. Torben blev uddannet speciallæge i øjensygdomme og øjenkirurgi ved Aarhus Universitetshospital i år 2003, og samme år færdiggjorde han en medicinsk doktorgrad i øjenkirurgi. Siden da har Torben i flere år forsket i forskellige interessante områder såsom refraktiv kirurgi, kontaktlinser og hornhindefysiologi, og hans forskning er meget anerkendt på verdensplan. Torben udviklede blandt andet en teori om transparens i hornhindecellerne i øjet.

Torben Møller-Pedersen

Torben Møller-Pedersen har publiceret mere end 40 videnskabelige artikler i internationale tidsskrifter, og han har holdt over 100 foredrag ved forskellige øjenkongresser i USA og Europa. Udover denne store viden har Torben også en omfattende erfaring med øjenkirurgi, og han har udført over 25.000 øjenkirurgiske indgreb efter mere end 15 års erfaring som praktiserende øjenlæge. Torben er særligt specialiseret i grå stær og linsekirurgi, og hvis du skal opereres hos Øjenlægecenter Viborg, er det altid Torben, du vil møde.

Du kan læse meget mere om øjenlægens uddannelse, forskning, store erfaring samt hans anerkendelser og patientudtalelser her

Janne Hvid

Øjenlægeassistent

Janne Hvid er uddannet optikerassistent i 2012. Efter 10 års erfaring indenfor øjenområdet blev hun ansat hos Øjenlægecenter Viborg i 2019, hvor hun arbejder som øjenlægeassistent i tæt kontakt med vores patienter.

Janne udfører opmåling og drypning af øjne før konsultationer, og du vil derfor møde hende, hvis du skal til undersøgelse i klinikken. Janne er dygtig til at vejlede patienter og give dem nødvendige informationer om deres forløb, så du altid kan være tryg. Janne udfører desuden synsfeltundersøgelser og screening af sukkersygeforandringer på nethinden.

Christian Nielsen

Optometrist

Christian Nielsen er uddannet både optometrist i 2004-2009 samt kontaktlinsespecialist i 2010 fra Danish College of Optometry and Visual Science i Randers. Han er en meget dygtig optometrist med stor erfaring indenfor øjenlægefaget og har flere års erfaring i øjenlægepraksis. Christian er empatisk, er glad for den menneskelige kontakt og god til at få patienterne til at føle sig tilpas.

Christian har været ansat hos Øjenlægecenter Viborg siden 2016 som optometrist med speciale indenfor refraktiv kirurgi, herunder synsudmåling og vejledning omkring grå stær operationer. Du kan derfor blandt andet møde Christian i klinikken i forbindelse med grå stær udmålinger af øjet og ved valget af nye linser.

Christian Nielsen

 Sammen med øjenlægen vejleder Christian blandt andet om multifokale linser, der kan give patienten et godt syn på alle afstande uden brug af briller.

Christian varetager derudover mange forskellige opgaver i klinikken, heriblandt i forbindelse med undersøgelser for diabetes (sukkersyge), glaukom (grøn stær), børneundersøgelser samt nethindeundersøgelser.

Lene Stausgaard-Borup

Optometrist, M.Sc.

Lene Stausgaard-Borup er en erfaren optometrist, som er uddannet fra Danish College of Optometry and Visuel Science i Randers fra 2004 til 2009. Hun er desuden uddannet kontaktlinsespecialist i år 2010, og siden da har hun specialiseret sig indenfor synsudmåling og øjensygdomme. Lene har blandt andet mere end 10 års erfaring fra optikerbranchen med stor rutine i tilpasning af briller og kontaktlinser.

Lene har desuden en Cand.san. i optometri og synsvidenskab fra Aarhus Universitet i 2016-2018. Hun har arbejdet på Holstebro Øjenafdeling fra januar 2020 til 2021, hvor hun har haft fokus på patienter med AMD, diabetes, grå stær og veneokklusioner.

Lene Stausgaard-Borup

Lene har været ansat hos Øjenlægecenter Viborg siden januar 2021, hvor hun i samarbejde med øjenlægen udfører flere forskellige patientundersøgelser. Lene er professionel og dygtig til at vejlede patienter grundigt, du kan blandt andet møde Lene, hvis du skal til undersøgelse for grå stær, AMD, diabetes samt ved børneundersøgelser.

Elin Bundgaard

Operationssygeplejerske

Elin Bundgaard er en passioneret og rutineret sygeplejerske med erfaring i øjenlægepraksis siden 2008. Elin er uddannet på Viborg Sygeplejeskole, og hun har været ansat hos Øjenlægecenter Viborg siden 2015. Elin assisterer øjenlægen på operationsstuen, og du vil derfor primært møde hende, hvis du skal opereres i klinikken. Elin er meget venlig og dygtig til at berolige patienter. Hun assisterer bl.a. til grå stær operationer, operationer for tunge øjenlåg og diverse andre øjenoperationer.

Elin Bundgaard

Sammen med øjenlægen udfører hun desuden kontroller i forløbet efter operationen. Derudover er Elin specialuddannet i at undersøge og vejlede patienter med øjensygdommen AMD (aldersrelateret macula degeneration) samt patienter med sukkersyge (diabetisk øjensygdom). Så du vil også kunne møde Elin i den forbindelse.

Bente Vestergaard

Sekretær

Bente Vestergaard er sekretær i klinikken, og hun er derfor ofte den, du vil møde først, når du besøger Øjenlægecenter Viborg. Hun er uddannet på Viborg Sygehus i 1996, og hun har erfaring i øjenlægepraksis siden år 2005.

Bente har siden 2015 været sekretær hos os, hvor hun tager imod patienter og passer telefonen. Bente hjælper desuden med at dryppe øjne på patienter, der skal opereres for grå stær.

Dorthe Gravholt

Øjenlægeassistent

Dorthe Gravholt er uddannet social- og sundhedsassistent i 1999, og hun har været ansat hos Øjenlægecenter Viborg siden 2021. Du kan møde Dorthe, hvis du skal til kontrol eller undersøgelse for øjensygdommen grøn stær (glaukom). Du er i gode hænder hos hende, da hun er specialuddannet til at undersøge og vejlede patienter med denne øjensygdom. Dorthe har arbejdet med mennesker siden 1994 og har empati for den enkelte person, som kommer til undersøgelse. Hun er meget passioneret for sit arbejde og god til at give patienten en tryg oplevelse.

Patientudtalelser om personalet

Det er utroligt vigtigt at være tryg ved personalet og situationen, når man skal behandles i øjnene. Derfor har vi samlet udtalelser fra vores tidligere patienter om deres oplevelse med Øjenlægecenter Viborg. Læs hvad de har at fortælle om klinikkens atmosfære, vores arbejdsmetoder og ikke mindst om vores personale.
- Personalet var meget professionelt og behageligt. Meget velforberedt og imødekommende. De har tid til at svare på det, hvis man har noget at spørge om.
Per Mikael
Patient
- Personalet er for mig varme og positive, og de giver mig tryghed hele vejen igennem, og de virker kompetente hver og en. Jeg vil anbefale Øjenlægecenter Viborg til enhver tid.
Inge
Patient
- Torben og hans personale har en ro og tryghed og har altid patienten i fokus. De er yderst professionelle.
Anette
Patient
- Både personalet og øjenlægen er vældigt professionelle, og det mærker man så snart, at man træder ind i klinikken.
John
Patient

Om Øjenlægecenter Viborg

Øjenlægecenter Viborg er en privatejet øjenklinik beliggende centralt i Viborg ved Viborg Stadion. Klinikken har eksisteret siden 2005, hvor den blev grundlagt af Torben Møller-Pedersen, som den dag i dag stadig er klinikejer og øjenlæge hos os. Siden klinikken åbnede, har vi udført mere end 25.000 operationer og afhjulpet endnu flere med deres øjensygdomme. Øjenlægecenter Viborg er en akkrediteret praksis, og vi har det bedste udstyr til at undersøge og behandle dine øjne.

Vi har et meget kompetent og erfarent personale, der alle er specialister i det, de laver. Vi er eksperter i øjet.

For mange mennesker er det en uvant situation at skulle opereres i øjnene, og vi vil rigtig gerne bidrage til, at du får en god oplevelse hos os. Vi har en rolig atmosfære i klinikken, hvor der er tid til hver enkelt patient, selvom vi har en travl dag. Det er vigtigt, at du er tryg under hele processen, og derfor går vi op i, at vores patienter føler sig velinformerede og ved, hvad der skal ske hele vejen igennem. Du vil modtage al den nødvendige information fra os, men hold dig endelig ikke tilbage med at stille spørgsmål eller fortælle, hvad du har brug for.

Sikkerhed er førsteprioritet hos Øjenlægecenter Viborg, og vi behandler kun patienter med et princip om forsigtighed fremfor alt. Dette gennemsyrer alle vores arbejdsmetoder, og det viser sig eksempelvis ved, at vi kun behandler ét øje ad gangen. Det betyder, at hvis du skal opereres for grå stær, så vil operationerne på dine øjne foregå med cirka 14 dage imellem. Ofte føler patienterne sig mere trygge ved processen ved operationen af det andet øje, da de har været igennem den samme operation før og ved, hvad de kan forvente både under og efter operationen.

Vi gør altid, hvad vi kan, for at give vores patienter en god oplevelse.

Vi hjælper personer i alle aldre, og vi har en bred ekspertise indenfor øjensygdomme, øjenkirurgi og andre gener ved øjet.

Vi kan også hjælpe dig.